Tuulipuistot tehdasalueille

Eva-Stina Berg


Mats Ekman kirjoitti Vasabladetissa, että on vaikea löytää muualta tuulipuistovarauksia niin läheltä rannikkoa kuin Pohjanmaan liitto esittää maakuntakaavaan.

Onko tosiaan niin, että meidän kaunissaaristomme pilataan hirviöillä (135 metriä korkeita). Vastuu vihreän sähkön tuottamisesta ei voi olla yksin rannikkoväestön harteilla. Miksei sijoiteta tuulipuistoja alueille, joilla jo on muuta teollisuutta?

Juuri Pohjanmaan liitossa tuntuu olevan yksilöitä, jotka haluavat tulla palkituiksi saadessaan varauksia mahdollisimman läheltä rannikkoa.

Paikallinen väestö hyötyy minimaalisesti rakennelmista. Homma menee ulkomaisille yhtiöille ja erikoiskoulutetulle henkilöstölle. Saamme pilatun saariston ja haitat, joita myllyjen ikuinen pyöriminen, varjovaikutukset ym. aiheuttavat.

Voittajia ovat suuryhtiöt, jotka saavat vielä valtion tukea, siis verovaroja, "uhrauduttuaan" rakentamaan myllyjä.

Pyydän liiton valtuustoa tarkoin harkitsemaan, ennen kuin suunnitelma hyväksytään. Istutte väestön edustajina. Olemme toimeksiantajianne, joten teidän pitää kuunnella rannikon väestön toiveita.

Vähintä on myllyjen siirtäminen kauemmas merelle, ainakin 10 - 15 kilometrin päähän. Sanotaan sen olevan mahdotonta. Kyse on vain muokkaamisesta. Muilla alueilla tämä on onnistunut, miksei Skaftungin - Siipyyn alueella? Onko täällä liian vähän ihmisiä?

Olemmeko suunnittelubyrokraattien ylikäveltävissä?

Haastan siksi skaftungilaiset ja siipyyläiset ja muut kaunista saaristoamme ajattelevia jättämään Pohjanmaan liitolle huomautuksia, vielä tänään ehtii. Taistelua ei ole vielä hävitty!

 

sydaby.eget.net