Koti - Hem - Home

Allekirjoita adressi
www.adressit.com/kilgrund

Underteckna vår adress
www.adressit.com/kilgrund

Sign the protest list at
www.adressit.com/kilgrund

Kenen maata Fennovoima on visualisoimassa omakseen?
Maanantaina 19.5 järjesti Fennvoima seminaarin kutsuvierailleen ja esitteli samalla havainnekuvan miten suunnitteilla oleva ydinvoimala tulisi sijaitsemaan Skaftungissa. Paikalle oli kutsuttu joukko yritysmaailman edustajia ja kunnallispoliitikkoja.


Näitä havainnekuvia ydinvoimalasta on myös esitelty eri päivälehtien palstoilla (mm. Vbl 20.5). Hämmästyttävää on kuinka Fennovoima röyhkeästi esitti kuvamateriaalia ydinvoimala-alueesta, joka ei ole edes heidän omistuksessaan! Miten se voi olla mahdollista? Merihirviö, eli se metsäpalsta, jolle ydinvoimala oli sijoitettu ja jonka Fennovoima on vuokrannut, on niin pieni, että tuskin ydinvoimala sinne mahtuu. Mutta kenen omistuksessa oli se Olympiastadionin kokoinen viheralue, joka oli ydinvoimalarakennuksen edessä? Vuorenvarmaa on, ettei se ainakaan vielä ole Fennovoiman hallussa. Ellei sitten joku Kristiinankaupungin päättäjistä ole ylittänyt valtuuksiaan ja luvannut sen palstan Fennovoimalle. Vai onko mahdollisesta pakkolunastuksestakin päätetty sisäpiirijuttuna? Eikö tällaisen kuvamateriaalin esitteleminen seminaariyleisölle ole harhaanjohtavaa, jos mikä? Paikalla olleet päättäjähän tulevat tekemään päätöksiä sen tietämyksen mukaan mitä heille tarjoillaan.


Mielenkiintoista oli myös se kuinka Fennovoiman Hellman (Vbl 20.5) tyytyväisenä totesi, että ydinvoimala-alueen läheisyydessä ei ole kuin yksi vakituisesti asuttu kiinteistö, joka tarpeen vaatiessa on helppo evakuoida. Häneltä pääsi tyystin unohtumaan, että merenranta on täynnä vapaa-ajan asuntoja, joista osa ympärivuotisessa käytössä. Ympäröivissä saarissa on myös runsaasti kesäasuntoja. Myös kaksi kylää Skaftung ja Siipyy väestöineen olivat painuneet unohduksen yöhön. Eli lähes 600 kylissä vakinaisesti asuvaa ihmistä! Vai onko niin, että Fennovoima on jo visualisoinut nuo kaikki edellä mainitut pois häiritsemästä ydinvoimalasuunnitelmiaan? Skaftungin kyläkin Hellmanin mukaan voisi kasvaa johonkin muuhun suuntaan! Olisi mukava tietää, että mihin suuntaan? Mahtaako tämä olla Fennovoiman virallinen linja, että visualisoidaan vaan pois kaikki häiritsevät tekijät kuten ihmiset, eläimet ja radioaktiiviset ydinjätteet jne.?


Yva-menettelystäkin voisi kysyä, että onko sen tarkoitus olla turhauttavaa teatteria, viihdettä vai kansan rauhoittamista? Aikooko Fennovoima ottaa sen tekemisen edes tosissaan? Pelkästään ympäristöministeriön Yva-lausunnossa osoitettiin Fennovoimalla olevan paljon puutteita tärkeissä asioissa, joita pitäisi korjata tai tarkentaa mm. miten ja minne ydinvoimalan lauhdevedet johdetaan ja mitä seurauksia niistä on esimerkiksi meribiologialle ja kaloille. Tätäkään tärkeää seikkaa Fennovoima ei käsitellyt seminaarissaan. Miksi ei?


Marianna Teirfolk Mustasaari/Skaftung

*******************************************************************************

The text is copyright of the author

Allekirjoita adressi
www.adressit.com/kilgrund

Underteckna vår adress
www.adressit.com/kilgrund

Sign the protest list at
www.adressit.com/kilgrund

Aktionsgruppen/Toimintaryhmä Pro Kilgrund kilgrund at gmail.com
 kontakt - yhteys - contacts
kilgrund at gmail.com
sydaby.eget.net