Koti - Hem - Home

Allekirjoita adressi
www.adressit.com/kilgrund

Underteckna vår adress
www.adressit.com/kilgrund

Sign the protest list at
www.adressit.com/kilgrund

Tulihan se sieltä!

Nimittäin totuus miksi Suomen tulisi saada lisää ydinvoimaloita. Enää ei ole valtakuntatason päättäjien ykköshuolena ilmastonmuutos vaan teollisuuden tarvitsema ydinenergia. Eiväthän firmat muuten pysy pörssikurssien kärjessä! Ministeri Mauri Pekkarinen Ylen uutisten (7.2) mukaan rauhoitteli meitä kansalaisia, että Suomeen tullaan tällä hallituskaudella perustamaan korkeintaan yksi ydinvoimala. Nyt ministeri Pekkarinen on kuitenkin lämmennyt ydinvoimaenergialle siinä määrin, että (Vbl 10.5) keskustelua tullaan lähiaikoina käymään hallituspuolueiden välillä jopa useammasta kuin yhdestä ydinreaktorista. Hän jopa meni niin pitkälle, että melkein lupasi Fennovoiman ydinjätteellekin Posivan luolan käyttöön. Kuitenkin vain sillä edellytyksellä, että Fennovoimalle myönnetään lupa ydinvoimalan perustamiseen! Ties kenen kaikkien maiden ydinjätteet me vielä olemme valmiita ottamaan vastaan Posivan luolastoon, vieraanvaraisia kun me suomalaiset olemme.


Taloustutkimuksen Ylelle tekemän kyselyn mukaan (Vbl. 9.5) yli puolet eli 53% kansalaisista vastustaa ydinvoiman lisärakentamista ja vain 34% on sille myöntyväinen. Loput eivät osanneet vastata tai eivät halunneet ottaa kantaa asiaan. Tämä kansalaisten ydinvoimakielteisyys saikin ministeri Pekkarisen moittimaan meitä suomalaisia ymmärtämättömiksi kun emme halua ymmärtää teollisuuden lisääntyvää energian tarvetta!


Myös Kristiinankaupungin terävin kärki eli kaupunginjohtaja hoveineen on harras ydinvoiman kannattaja. Varmaan voisi myös moittia Skaftungilaisia ja Siipyyläisiä siitä, että he ovat ymmärtämättömiä kun eivät halua Fennovoiman ydinvoimalaa sen paremmin taka- kuin etupihalle. Kyläläisiä ei todellakaan voi moittia siitä, sillä ei varmaan kukaan Kristiinankaupungin päättäjistäkään halua ydinvoimalaa omalle taka- tai etupihalle. Vai haluavatko he? Yleensähän on mukavampaa kun tuollaiset ”ongelmajätelaitokset” ovat naapurin aidan takana ja vielä niin piilossa etteivät näy omalle tontille.


Kohtahan se nähdään. Edessä on varmaan taas kova kädenvääntö asiasta - ydinvoimala vai ei! Ensin nyt kuitenkin väännetään kättä siitä aloitetaanko kaavoitus Fennovoiman toiveiden mukaan vai ei. Malttia ei vaan tunnu olevan odottaa mitä mieltä Pohjanmaan liitto ja ympäristökunnat ovat asiasta. Siis Fennovoiman mielestä ydinvoimalan lähiseudun asukkaista viis ja rynnätään vaan kaavoittamaan.


Kristiinankaupungin valtuusto teki 31.3 kielteisen päätöksen ydinvoimalle äänin 16-11 eli ei ydinvoimalaa Siipyyhyn/Skaftungiin. He totesivat sen olevan sopimaton laitos paikkakunnalle. Nähtäväksi jää uhrataanko nyt Skaftungin kylä väestöineen ja laaja alue luontoympäristöä, jotta saadaan Suomen teollisuudelle ydinenergiaa ja siinä sivussa parannetaan näennäisesti myös ilmastoa, jotta maailma pelastuisi!


Marianna Teirfolk Mustasaari/Skaftung

*******************************************************************************

The text is copyright of the author

Allekirjoita adressi
www.adressit.com/kilgrund

Underteckna vår adress
www.adressit.com/kilgrund

Sign the protest list at
www.adressit.com/kilgrund

Aktionsgruppen/Toimintaryhmä Pro Kilgrund kilgrund at gmail.com
 kontakt - yhteys - contacts
kilgrund at gmail.com
sydaby.eget.net