Koti - Hem - Home

Allekirjoita adressi
www.adressit.com/kilgrund

Underteckna vår adress
www.adressit.com/kilgrund

Sign the protest list at
www.adressit.com/kilgrund

Tämäkö on sitä Fennovoiman kuuluisaa demokratiaa ja avoimuutta?

Tässä eräs esimerkki Fennovoiman demokratiasta ja avoimuudesta: 16.10.07 Pyhäjoen kunnanpäättäjät ja Fennovoiman edustajat kokoontuivat Pyhäjoella infotilaisuuteen. Asia käsiteltiin suljetuin ovin ja ulkopuolelle jätettiin 20 alueen maan- ja mökinomistajaa.


Saman kaavan mukaan on pitkin syksyä 2007 näitä alustavia neuvotteluja käyty myös Kristiinankaupungissa kaikessa hiljaisuudessa.


Ja kuitenkin Fennovoima juuri ratsastaa näillä sanoilla: Fennovoima on rehti kumppani ja toivoo demokratiaa ja avointa kriittistä keskustelua. Vaikea sitä on keskustella, jos keskustelut käydään suljettujen ovien takana, niin kuin tehtiin ainakin Pyhäjoella. Tässä ydinvoimala asiassa on kyllä kiivetty takapuoli edellä puuhun. Eikö olisi ensin kannattanut lähestyä maanomistajia ja paikallisia kyläläisiä? Heitä, jota tämä ydinvoimalahanke eniten koskettaa. Avoimuudenhan piti pelata!


Katselin netistä Ruotsinpyhtäällä pidettyä Fennovoiman infotilaisuutta (12.12.07) totesin, että kyllä noita kunnan päättäjiä viedään kuin pässiä narussa. Fennovoiman edustaja siellä hurskaasti todisteli etteivät he Fennovoimassa ota mitään väkisin.Ei heidän tarvitsekaan. He ovat siihen hommaan manipuloineet kunnan päättäjät, jotka sitten kaikessa hiljaisuudessa tekevät heidän puolestaan kaikkein likaisimman työn mm. mahdolliset pakkolunastukset. Mielenkiintoista on kuinka Fennovoiman, siis yksityisen firman, edustaja motivoi maahankintaansa vedoten yleiseen etuun, joka aina voittaa yksityisen edun. Kyllä me kaikki tiedämme, että liikeyritysten on tarkoitus tahkota rahaa ja tuoda voittoa. Ei siinä mistään hyväntekeväisyydestä ole kysymys! Kuntia kiirehditään mahdollisimman nopeasti tekemään kaavoitus, jotta saataisiin paperit yhdessä YVAn kanssa kauppa- ja teollisuusministeriöön. Miksi näin kiire? Varmaankin siksi, ettei edes nopeajärkisinkään kunnanisä ehdi ihmetellä mihin tässä nyt ollaan ryhtymässä. Varsinkin kun euronkuvat siintelevät silmissä.


Heidi Hautalan kolumnissa: ”Painajainen saariston ehdoilla” Vihreässä Langassa 11.01.08. kirjoittaa mm. seuraavaa: ”Maailmassa ei liene toista maata, jossa yhtiöt voivat vapaasti hakea suopean maanomistajan ja käynnistää ydinvoima YVAn” (Fennovoima näkyy käynnistävän ydinvoima YVAn vaikka maanomistajat eivät ole lainkaan suopeita).On karkeaa, että me täällä Suomessamme olemme näin helposti valjastettavissa ydinvoiman ikeen alle. Matti Vanhasen hallitus pystyi yhdessä yössä leipomaan sairaanhoitajille ns. pakkotyölain. Kansalaisiahan pitää suojella. Nyt olisi aika tehdä uusi suojelulaki suojaamaan kansalaisia näitä röyhkeitä ydinvoimayhtiötä vastaan.


Pelottavaa on myös säteilyturvakeskuksen korkean virkamiehen asenne ja vastaus kun häneltä kysyttiin 7.2. Kristiinankaupungissa kuinka Tjernobylin väestö ei kokenut radioaktiivisuutta itselleen suurena uhkana ydinvoimalaonnettomuuden jälkeen vaan oli huolissaan aivan muista asioista. Vastaus oli että he olivat tottuneet siihen.


Näinköhän nyt sitten tätä Suomen rannikkokansaa totutetaan tähän radioaktiivisuuden pikku tihkuvuotoon ja varsinaiseen suurempaan katastrofin uhkaan. Ja odotetaan, että kyllä ne siihen tottuvat.


Marianna Teirfolk Mustasaari/Skaftung

*******************************************************************************

The text is copyright of the author

Allekirjoita adressi
www.adressit.com/kilgrund

Underteckna vår adress
www.adressit.com/kilgrund

Sign the protest list at
www.adressit.com/kilgrund

Aktionsgruppen/Toimintaryhmä Pro Kilgrund kilgrund at gmail.com
 kontakt - yhteys - contacts
kilgrund at gmail.com
sydaby.eget.net