Koti - Hem - Home

Allekirjoita adressi
www.adressit.com/kilgrund

Underteckna vår adress
www.adressit.com/kilgrund

Sign the protest list at
www.adressit.com/kilgrund

Kristiina päättää taas ydinvoimasta

Pian, kesäkuun 5 päivänä tehdään taas päätöksiä Skaftungin ja Siipyyn kohtalosta. Ydinvoimala vai ei?
Miten tähän on tultu ja miksi edelleen käsitellään samaa asiaa? Ydinvoimala-asiasta on jo 31.3.08 tehty periaatepäätös, jonka mukaan Norrskog ja Kilgrund ei ole sopiva paikka ydinvoimalalle. Päätös oli kielteinen. Äänin 16-11 todettiin, että Fennovoiman ydinvoimala on sopimaton laitos alueelle. Siitä kiitos viisaille päättäjille. Tämä kielteinen päätös on kirjattu myös Yva-lausuntoon, joka on kaikkien luettavana ministeriön internetsivuilla.

Millaisia muutoksia asiassa on tapahtunut sen jälkeen, kun samaa asiaa joudutaan taas käsittelemään Kristiinankaupungin kaupunginvaltuuston kokouksessa kesäkuun alussa?


Käytännössä ainut muutos on se, että Fennovoima onnistui vuokraamaan/ostamaan palan maata hieman eri paikasta kuin aiemmin olisi halannut. Tämä uusi ydinvoimalalle suunniteltu paikka on aiemman paikan lähellä eli Isonjärven pohjois- ja koillispuolellla. Alue on nyt myös hieman lähempänä Skaftungin kylää, koko kylä on 5 kilometrin suoja-alueen (lue vaara-alueen) sisällä.


Voimassa ovat myös kaikki aiemmin todetut muut ydinvoimalalle kielteiset tosiasiat, jotka ovat tulleet esille mm. Yva-lausunnoissa ja lukuisissa yleisönosastokirjoituksissa. Skaftungin ja Siipyyn kylien väestö vastustaa edelleen yhtä pontevasti kuin aiemminkin ydinvoimalan tuloa paikkakunnalle samoin luonto-olosuhteet ovat muuttumattomat. Ydinvoimalan kaltainen giganttinen laitos tuhoisi vääjäämättömästi sekä molempien elinvoimaisten kylien väestön tulevaisuuden että herkän ja haavoittuvan rannikkomaiseman luonnon ja sen eliöstön.


Kristiinankaupungin päättäjiltä vaaditaan taas kerran viisaita päätöksiä. Päätöksiä, jotka kantavat kauas tulevaisuuteen ja vaikuttavat ratkaisevasti myös Härkmerin, Lapväärtin ja Närpiön perunan- ja kasvihuoneviljelyksiin. Miten käy kalastuselinkeinojen? Kaikki edellä mainitut ovat tärkeitä jokapäiväisiä elintarvikkeita ja niiden markkinointi ydinvoimala vaikeuttaa katastrofaalisesti.


Ydinvoimalalle myönteinen päätös osoittaisi lyhytnäköisyyttä ja puutteellista harkintakykyä. Sen seurauksia eivät arvosta tämän päivän ihmiset sen paremmin kuin tulevatkaan sukupolvet. Olisiko nyt lopultakin aika viheltää peli poikki, estää Fennovoiman ydinvoimalasuunnitelmat Skaftungin ja Siipyyn alueelle ja pakottaa se lopettamaan alueen väestön terrorisointi?


Marianna Teirfolk Mustasaari/Skaftung

*******************************************************************************

The text is copyright of the author

Allekirjoita adressi
www.adressit.com/kilgrund

Underteckna vår adress
www.adressit.com/kilgrund

Sign the protest list at
www.adressit.com/kilgrund

Aktionsgruppen/Toimintaryhmä Pro Kilgrund kilgrund at gmail.com
 kontakt - yhteys - contacts
kilgrund at gmail.com
sydaby.eget.net