Manifestation mot ett kärnkraftverk i Kristinestad torsdag 17.1.2008

Demonstrationen hålls i samband med stadsstyrelsens möte 17.1.

Vi samlas på Kristinestads torg klockan 17.00, en timme före stadsstyrelsens möte börjar. Därefter går vi i samlad ”ljusprocession” upp till rådhuset.

Syftet med manifestationen är att skapa mediauppmärksamhet och tränga in i sinnet på såväl beslutsfattare och privatpersoner. Det ska vara en ljusets, fredens, frihetens och mänsklighetens demonstration (alla ev. aggressioner, ilska och fördömanden kan vi lämna hemma). Med demonstrationen ska vi sprida respekt, ljus och hopp för såväl mänskligheten som naturen och vår fosterjord. Meningen är att vi ska påverka inför fullmäktigemötet i februari och visa att det finns ett brett motstånd bland allmänheten som går långt utöver Sidebys bygränser. Vi kommer också att överräcka de dittills insamlade namnen på www.adressit.com/kilgrund. Mottot för hela demonstrationen är "Låt människor stråla av egen kraft!".

Det är tänkt att vi skall ha på oss gula reflexvästar, alla tar med sin egen. Har man ingen reflexväst kanske man kan låna eller så kommer man utan. På västens framsida lägger vi fast ett A-4 ark med en bild med radioaktivitetsmärket och ett rött kryss över samt NEJ! så man kan läsa det på både finska och svenska (två olika färger). I PRINTA DET HÄR. På västens baksida nålar vi fast en lapp med en sol och "Ja till livet" - "Kyllä elämälle" II PRINTA DET HÄR.

 

Manifestationen kommer att genomföras sjungande, som ett sätt att skapa uppmärksamhet och massmediauppbåd, sprida det positiva och verkligen tränga in i folks medvetande. Sånger som är på repertoaren kommer att vara i stil med "Ta mig till havet", "Jag trivs bäst i öppna landskap", "What a wonderful world", "Vårt land, vårt land" och "Finlandiahymnen". Allt för att tala till folks hjärtan om den fantastiska natur och det land vi fortfarande har och allt för att verkligen tränga in under skinnet på beslutsfattarna. Vi ska beröra den finska folksjälen som är fast förankrad i naturen. Sångkompendium medföljer som bilagor som kan printas ut Sånger A-5 format Sånger A-4 format Om någon har fler finskspråkiga sånger med temat fred, frihet, natur och fosterländskhet så mottar vi dem med tacksamhet och skickar ut senare. Var vänlig och printa ut ditt eget sångkompendium eftersom vi saknar möjlighet att printa ut allas.

I samband med manifestationen kommer flygblad att delas ut

Nej till kärnkraft

Ja till förnyelsebar energi och energisparande

Kyllä uusiutuvalle energialle ja energiansäästölle.

Manifestationen är öppen för alla som motsätter sig ett kärnkraftverk i Kristinestad. Om man inte vill sjunga är det helt ok. Din närvaro är viktigast.

TACK för din medverkan! Anette Norrgrann, Tom Sörhannus och Carola Backholm

Vattentätt tips: Sätt in lapparna som ska vara på fram- och baksida av västen i en plastficka med öppningen neråt. Tejpa fast öppningen och nåla fast.

---------------------------------------------------------

The text is ©copyright of the author(s)

Underteckna vår adress
www.adressit.com/kilgrund

Allekirjoita adressi
www.adressit.com/kilgrund

Sign the protest list at
www.adressit.com/kilgrund

 kontakt - yhteys - contacts
kilgrund at gmail.com