Koti - Hem - Home

Allekirjoita adressi
www.adressit.com/kilgrund

Underteckna vår adress
www.adressit.com/kilgrund

Sign the protest list at
www.adressit.com/kilgrund

Utter köpslog om blankröster för att få Skaftung förstört


Igår kväll (28.5.) uppvaktades ordinarie sdp-fullmäktigeledamoten Ingmar Lillträsk i Lappfjärd igen av stadsstyrelsens ordförande Bernhard Utter (sfp), som vädjade om att Lillträsk skall delta i nästa fullmäktigemöte och hjälpa till att få ett "positivt" beslut i kärnkraftsfrågan. Om Lillträsk är frånvarande är det undertecknad som är ersättare i fullmäktige.


Utter motiverade sin vädjan med att Lillandt röstar emot, men om Lillträsk vore närvarande och röstar för skulle Gun-Kristin Nordström och Jessica Bårdsnes gå med på att rösta blankt. Då skulle man enligt Utter få 16-11 siffrorna från ett tidigare fullmäktigemöte att vända till kärnkraftens fördel!


Lillträsk såg rött när han hörde dessa dumma motiveringar, och sade bestämt nej. Enligt hans uppfattning skall man rösta för om man är för och emot om man är emot, och inte rösta blankt i syfte att få en utgång som man inte vill ta ansvar för. När Lillträsk sade NEJ steg Utter upp och gick, förhoppningsvis för sista gången. Själv fick jag också igår ett skriftligt förslag från sfp-håll att jag kunde ge min röst i fullmäktige för hälsovårdssamarbetet med Malax i utbyte mot att Gun-Kristin Nordström skulle rösta emot kärnkraften i stadsstyrelsen! Jag avböjde också det skamliga förslaget med eftertryck. Det kan vara nyttigt för allmänheten att veta att det är så här det går till när viktiga frågor avgörs i kristinestadspolitiken. Därför står politikerna och förklarar att de är för det som de röstar emot, eller att de röstat blankt för att de inte hunnit läsa igenom föredragningstexten i ett ärende som alla pratat om dagligen i ett halvt års tid.

Bo-Göran Lillandt
ersättare på sdp-listan i Kristinestads fullmäktige
medlem i Tjöck sfp

*******************************************************************************
The text is copyright of the author

Allekirjoita adressi
www.adressit.com/kilgrund

Underteckna vår adress
www.adressit.com/kilgrund

Sign the protest list at
www.adressit.com/kilgrund

Aktionsgruppen/Toimintaryhmä Pro Kilgrund kilgrund at gmail.com
 kontakt - yhteys - contacts
kilgrund at gmail.com
sydaby.eget.net